Защо да се запишете на курсове по румънски език в София

Макар до XIX в. румънците да се е употребявала Кирилицата, след средата на века се внасят политически промени. Вследствие на тези промени започва активно да се използва видоизменена Латиница, което поставя пред изпитание всички. Ако преди създаването на държавата латинската лексика е съставлявала едва 20%, то съвременният румънски на 90% съдържа елементи на латински. Подобни промени водят до непрекъснати изисквания и към преподавателите по румънски. В днешно време, разбира се, подобни изисквания не се наблюдават, защото няма и изменения в лексиката и граматиката. Допреди няколко години обаче всички, които преподаваха или предлагаха курсове по румънски, трябваше да внимават дали преподават правилните неща.

Към днешна дата говорещите румънски език са около 24 млн. в Румъния, Войводина, Молдова, Сърбия и др. Това означава, че избралият курсове по румънски език може да го прилага в цяла Централна и Източна Европа. Макар че някой от думите имат български корен, значителни изменения все пак има. С тях можете да се запознаете подробно, когато запишете курсове по румънски език в epu.bg.

Какво ще изучавате при нас?

Ще започнем от азбуката, от числата и базови думи. След това постепенно ще усложняваме, докато не се усъвършенствате до краен предел. Всеки модул завършва с изпит и издаване на удостоверение. От Вас зависи колко и какви нива ще покриете, както и за какво време. В нашата школа всички курсове по румънски език, френски, немски и др. са с предварително обмислен график. Вие имате избор дали да се придържате с него, или можем да помилсим за по-удобен вариант. Важното е двустранно да уважаваме и зачитаме изискванията и предпочитанията си, за да вървят нещата по план.

На курсове по румънски език можете да се запишете по всяко време и с най-различен мотив. Можете да искате да изпъквате с по-специфични знания. Може да поискате да смените местожителството си. Може би работата Ви го налага и искате да вървите нагоре по йерархичната стълбица. Независимо какво Ви стимулира, ние ще доведем нещата до благоприятен край.

Как да се запишете на курсове по румънски език

Най-лесният начин е да се свържете с нас чрез някой от посочените възможни варианти. По телефон или мейл. Можете да ни посетите на място, където административен служител ще Ви обслужи. Ще получите максимално изчерпателна информация и при трите варианта, която:

  • Да Ви мотивира да научите езика;
  • Да Ви послужи като отправна точка с какво румънският ще Ви бъде полезен;
  • Да Ви накара да пренаредите приоритетите си, като започнете от себе си.